
Angivelig er dette den samme salaten som Jennifer Aniston spiste hver dag på settet til Friends. Om hun virkelig gjorde det eller ikke spiller ingen rolle fordi denne salaten er deilig! Vi har lagt vår egen vri på den ved å legge til noen ekstra grønnsaker og øke proteinet for å gjøre dette til et flott bariatrisk vennlig måltidsalternativ.
Hva er det ikke å like? Quinoa? Bra. Kikerter? Bra. Kjøtt? Bra.
| Porsjoner: 4-6 | Forberedelsestid: 25 minutter | Koketid: 15 minutter |
Ingredienser
- 1 kopp quinoa
- 2 kopper vann
- 2 kopper terninger av grillet kyllingbryst
- 1 (450 ml) boks kikerter, drenert og skylt
- ⅓ kopp rød løk, i terninger
- 1 engelsk agurk, i terninger
- 2 kopper hakket babyspinat
- ½ kopp smuldret fetaost
- ¼ kopp hakkede valnøtter
- ½ kopp hakket fersk persille
- ¼ kopp hakket fersk mynte
Dressing:
- ¼ kopp sitronsaft
- ¼ kopp olivenolje
- Salt og pepper etter smak
Instruksjoner
- Kok quinoa: Skyll og tøm quinoa. Tilsett quinoa og vann i en liten gryte og kok opp vannet. Reduser til en småkoke, dekk til og kok i 15 minutter. Fluff med en gaffel og la avkjøle i 5-10 minutter.
- Tilsett de resterende salatingrediensene i en stor bolle og bland sammen.
- Lag dressingen ved å vispe sammen alle ingrediensene.
- Hell dressingen over salaten og bland. Server med en gang eller del opp i beholdere for en rask og enkel lunsjmatforberedelse!