Stolt på av 240.000+ mennesker

Vitenskapelig bevist

Volumrabatter på opptil 15%

Handlekurven din

Handlekurven din er tom

Sjekk ut disse kolleksjonene!

Irsk biffgryte

Porsjoner: 15 Forberedelsestid: 20-25 minutter Koketid: 2 timer
Bariatrivennlig irsk biffgryte

Dette er en allsidig vri på en irsk klassiker - perfekt for St. Patricks dag! Vi har modifisert en klassisk versjon av biffgryte og gjort den litt mer bariatrivennlig ved å redusere mengden poteter, øke proteinet og legge til noen flere grønnsaker. Denne oppskriften kan også lages i en trykkoker eller slow cooker avhengig av din tid!

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 900 g biffkjøtt - kuttet i 1-tommers terninger, synlig fett fjernet
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss tomatpuré
  • 3 kopper lavnatrium biffkraft
  • 1 kopp Guinness stout øl - Valgfritt
  • 2 ts Worcestershire saus
  • 1 ts tørket timian
  • 2 laurbærblad
  • 1 stor gul løk, grovhakket
  • 2 store stilker selleri, grovhakket
  • 3 store gulrøtter, grovhakket
  • 2 Yukon Gold eller røde poteter, grovhakket
  • ½ kopp frosne erter
  • 225 ml baby bella sopp, skivet
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt og pepper etter smak


Fremgangsmåte

  1. Plasser en gryte eller stor kjele over middels varme og la den forvarme i omtrent 5 minutter. Forbered alle grønnsakene.
  2. Kutt kjøttet i store biter, fjern synlig fett. Spre det i et jevnt lag på skjærebrettet. Dryss med mel og bland for å dekke.
  3. Tilsett 1 ss olje i gryten, og tilsett deretter omtrent 10 biter kjøtt. Ikke overfyll pannen, ellers vil ikke kjøttet brunes. Snu hvert 2. minutt til det er helt brunet. Du må sannsynligvis gjøre 2-3 omganger. Fjern fra pannen og sett til side.
  4. Tilsett tomatpuré i pannen og kok i 1-2 minutter for å utvikle smaken. Tilsett Guinness øl for å deglaze pannen, skrap bunnen for å få med alle bitene. Tilsett biffkraft, Worcestershire saus, timian og laurbærblad og legg kjøttet tilbake i pannen. Kok opp, reduser deretter til en småkoking. Kok på lav varme i 2 timer.
  5. Tilsett alle grønnsakene og de resterende ingrediensene i gryten og fortsett å småkoke på lav varme i ytterligere en time, eller til kjøttet er veldig mørt og grønnsakene har myknet. Smak til med salt og pepper.


Merk: Øl er valgfritt, hvis du velger å utelate det, erstatt med 1 ekstra kopp biffkraft.

Andre tilberedningsmetoder:

For slow cooker: Kok på lav i 6-8 timer

For trykkoker: Kok på høy i 60 minutter og la trykket slippe naturlig i 15 minutter







Forrige innlegg
Neste innlegg

Legg igjen en kommentar

Vennligst merk, kommentarer må godkjennes før de publiseres