
| Porsjoner: 15 | Forberedelsestid: 20-25 minutter | Koketid: 2 timer |
Bariatrivennlig irsk biffgryte
Dette er en allsidig vri på en irsk klassiker - perfekt for St. Patricks dag! Vi har modifisert en klassisk versjon av biffgryte og gjort den litt mer bariatrivennlig ved å redusere mengden poteter, øke proteinet og legge til noen flere grønnsaker. Denne oppskriften kan også lages i en trykkoker eller slow cooker avhengig av din tid!
Ingredienser
- 1 ss olivenolje
- 900 g biffkjøtt - kuttet i 1-tommers terninger, synlig fett fjernet
- 2 ss hvetemel
- 3 ss tomatpuré
- 3 kopper lavnatrium biffkraft
- 1 kopp Guinness stout øl - Valgfritt
- 2 ts Worcestershire saus
- 1 ts tørket timian
- 2 laurbærblad
- 1 stor gul løk, grovhakket
- 2 store stilker selleri, grovhakket
- 3 store gulrøtter, grovhakket
- 2 Yukon Gold eller røde poteter, grovhakket
- ½ kopp frosne erter
- 225 ml baby bella sopp, skivet
- 2 fedd hvitløk
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- Plasser en gryte eller stor kjele over middels varme og la den forvarme i omtrent 5 minutter. Forbered alle grønnsakene.
- Kutt kjøttet i store biter, fjern synlig fett. Spre det i et jevnt lag på skjærebrettet. Dryss med mel og bland for å dekke.
- Tilsett 1 ss olje i gryten, og tilsett deretter omtrent 10 biter kjøtt. Ikke overfyll pannen, ellers vil ikke kjøttet brunes. Snu hvert 2. minutt til det er helt brunet. Du må sannsynligvis gjøre 2-3 omganger. Fjern fra pannen og sett til side.
- Tilsett tomatpuré i pannen og kok i 1-2 minutter for å utvikle smaken. Tilsett Guinness øl for å deglaze pannen, skrap bunnen for å få med alle bitene. Tilsett biffkraft, Worcestershire saus, timian og laurbærblad og legg kjøttet tilbake i pannen. Kok opp, reduser deretter til en småkoking. Kok på lav varme i 2 timer.
- Tilsett alle grønnsakene og de resterende ingrediensene i gryten og fortsett å småkoke på lav varme i ytterligere en time, eller til kjøttet er veldig mørt og grønnsakene har myknet. Smak til med salt og pepper.
Merk: Øl er valgfritt, hvis du velger å utelate det, erstatt med 1 ekstra kopp biffkraft.
Andre tilberedningsmetoder:
For slow cooker: Kok på lav i 6-8 timer
For trykkoker: Kok på høy i 60 minutter og la trykket slippe naturlig i 15 minutter