
Ukedagsmiddager er ofte hektiske, og en-gryteretter kan være en virkelig redning! Denne en-gryteretten med kylling kombinerer magert protein som kylling, fullkorn som quinoa eller brun ris, og mange næringsrike grønnsaker, slik at du kan få et næringsrikt og tilfredsstillende måltid på kort tid!
| Porsjoner: 6 | Forberedelsestid: 15 | Koketid: 25 |
Ingredienser
- 1 200 g benfri skinnfri kyllingbryst, i terninger
- 1 kopp quinoa, skylt og drenert
- 1 middels løk, i terninger
- 1 stor gulrot, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 kopper lav-natrium kyllingbuljong
- 1 ts. paprika
- 2 ts. italiensk krydder
- 1 sitron, saft og skall
- 2 kopper frossen blomkålris
- 1 kopp frosne erter
- 2 kopper babyspinat, hakket
- ½ kopp naturell gresk yoghurt
- Salt og pepper etter smak
Instruksjoner
- Varm en gryte eller stor kjele over middels varme. Tilsett 2 ss. olivenolje i pannen og la den varme opp. Legg kyllingen i et enkelt lag og la den brunes på alle sider. Fjern fra pannen og sett til side.
- Tilsett løk og gulrot i gryten. Kok i 1-2 minutter eller til de er litt myke. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere ett minutt.
- Tilsett quinoa i pannen, rør for å dekke med olje. Hell kyllingbuljongen i og legg kyllingen tilbake i pannen. Tilsett alle krydder, sitronsaft og sitronskall. Dekk til og kok i 15 minutter eller til quinoaen er mør.
- Tilsett frossen blomkålris, frosne erter, frossen brokkoli og spinat i pannen. Rør for å blande, dekk til og kok i ytterligere 5 minutter.
- Etter 5 minutter, rør inn den greske yoghurten og rør for å blande. Krydre med salt og pepper etter smak!