
Ta en tur til Italia med en bolle Pasta e Fagioli (oversettelse: pasta og bønner). Denne klassiske italienske suppen er rik på protein, fylt med kjøtt, mettende grønnsaker, myk pasta og masse smak. For å gjøre denne oppskriften mer bariatrisk vennlig, har vi økt proteinet, redusert mengden pasta og lagt til noen ekstra grønnsaker i blandingen! Klar på under 40 minutter, denne enkle å lage suppen er den perfekte komfortmaten å legge til i rotasjonen din for de kalde vinternettene.
Gir 15 porsjoner
Koketid: 35 - 40 minutter
Ingredienser:
- 1 ss olivenolje
- 900 g. 99% mager kjøttdeig
- 1 stor gul løk, hakket
- 2 store gulrøtter, hakket
- 2 selleristilker, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 ss italiensk krydder
- 1 - 850 ml boks knuste tomater
- 1 - 450 ml boks hakkede tomater, ikke avrent
- 2 - 450 ml bokser hvite bønner, avrent
- 4 kopper kyllingbuljong
- 1 kopp tørket pasta (albuer eller ditallini)
- 2 kopper grønnkål, finhakket
- 120 ml fettfattig cottage cheese, blandet til glatt
- Salt og pepper etter smak
Instruksjoner
- Tilsett olje i en stor gryte, la den varme i 1-2 minutter. Tilsett kjøttdeig og bryt den opp i små biter i pannen. Stek til den er helt brunet.
- Tilsett løk, selleri og gulrøtter. Stek i 5 minutter til de er myke.
- Tilsett hvitløk, knuste tomater, hakkede tomater, hvite bønner og kyllingbuljong. Kok opp og la småkoke i 10 minutter.
- Tilsett pasta og grønnkål og kok i ytterligere 10 minutter eller til pastaen er kokt. Dette er en tykk suppe, men hvis den blir for tykk, tilsett 1 kopp vann.
- Fjern fra varmen, rør inn blandet cottage cheese. Smak til med salt og pepper.