
Rett-i-ovnen-måltider er et flott tillegg til enhver ukedagsrutine. De er raske, effektive, og gjør oppryddingen enkel. Oppskriften vår kombinerer alle dine favorittdeler av en klassisk wok, men med en enkel hjemmelaget saus! Du kan også prøve dette med kylling, svin eller et plantebasert alternativ som tofu.
Porsjoner: 4
Forberedelsestid: 10 minutter
Steketid: 25 minutter
Ingredienser:
-
475 ml fersk laks, kuttet i terninger
-
2 kopper hakkede brokkolibuketter
-
1 paprika, rød eller gul, skivet
-
1 kopp fyrstikk-gulrøtter
-
1 gul løk, skivet
-
1 kopp sukkererter, endene fjernet
-
Salt og pepper etter smak
Saus
-
¼ kopp soyasaus med lavt natriuminnhold
-
3 ss vann
-
3 ss sukkerfri lønnesirup
-
2 fedd hvitløk, finhakket
-
½ ts malt ingefær
-
2 ts maisstivelse
Veibeskrivelse
- Forvarm ovnen til 215° C. Dekk et stekebrett med folie og spray med non-stick matlagingsspray.
- Forbered og hakk alle grønnsaker, skjær laksen i 2,5 cm terninger og sett til side. Legg alle grønnsakene i et jevnt lag på et stekebrett. Krydre med salt og pepper.
- Stek i en forvarmet ovn i 15 minutter. Ta ut av ovnen og legg laksebitene på stekebrettet for å steke videre.
- Sett tilbake i ovnen og stek i 10 minutter, eller til laksen er kokt.
- Mens grønnsakene steker, rør sammen saus ingrediensene i en liten kjele. Kok i 2-4 minutter til sausen tykner.
- Fjern bakeplaten fra ovnen og drypp saus over laksen og grønnsakene.
- Server over brun ris, quinoa eller blomkålris.