
Møt din nye favorittmiddag på hverdagskvelder - Søte og Røykfylte Lakseburgere. Litt søtt, litt røyk og litt krydder, disse burgerne kombinerer saftig laks smaksatt med hvitløk, chipotle og koriander med en kremet, litt krydret adobo-saus. Server på en fullkornsbolle eller salatwrap med skiver av tomater og løk. Disse deilige lakseburgerne er enkle å lage, fulle av smak, og klare på under en time for et enkelt hverdagsmåltid.
| Gir: 4-6 burgere | Forberedelsestid: 25 minutter | Steketid: 10 minutter |
Ingredienser
- 450 g skinnfri laksefilet
- 1 fedd hvitløk, grovhakket
- ½ liten løk, grovhakket
- 2 store egg
- ½ kopp fullkornsbrødsmuler
- 2 ss. koriander, finhakket
- 1 chipotle pepper i adobo, finhakket
- 1 ts. chilipulver
- 1 ts. spisskummen
- ½ ts. salt
- ½ ts. sort pepper
Søt og Røykfylt Adobo-saus
- 1 chipotle pepper i adobo
- 1 ss. honning
- ½ ts. hvitløkspulver
- 1 ss. koriander, finhakket
- 2 ss. lett majones
- ¼ kopp gresk yoghurt
Serveringsinstruksjoner: Fullkornsbrød eller salatwraps, skiver av tomater, skiver av løk
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til (200 C).
- I en food processor, tilsett løk og hvitløk. Puls til det er finhakket. Skjær laksen i store biter og legg i food processoren. Puls til laksen er malt og henger sammen, men ikke er en jevn pasta. Hvis du pulserer for mye, blir burgerne seige.
- Overfør lakseblandingen til en bolle. Tilsett egg, brødsmuler, koriander og krydder. Bland godt. Form til burgerkaker og sett til side.
- Kle et bakebrett med bakepapir. Spray med nonstick-kokespray.
- Plasser burgerkakene på bakebrettet.
- Stek i 10 minutter eller til de er helt faste.
- For å lage sausen, hakk chipotle pepperen fint og bland alle ingrediensene i en liten bolle.
- Monter burgerne på fullkornsbrød med salat, tomat og løk, hvis ønskelig. Smør toppbrødene med 1 ss av den røykfylte adobo-sausen.