
Den bariatrivennlige spring roll bowl har alle de beste delene av en fersk vårrull uten bryet med å sette dem sammen til ruller. Like deilig som originalen, er denne dekonstruerte versjonen av den tradisjonelle vårrullen fylt med ferske gulrøtter, kål, paprika, agurk og vårløk. Deretter toppes den med en ultra-smakfull, herlig koriander-peanøttsaus. Ikke en fan av koriander? Ingen problem, bare utelat det for en like appetittvekkende peanøttsaus!
Disse friske, sunne spring roll bowls er raske og enkle, noe som gjør dem til den ideelle vår- eller sommerretten for et travelt hverdagsmåltid, eller lunsjforberedelsesboller.
| Porsjoner: 4 | Forberedelsestid: 30 minutter | Koketid: 10 minutter |
Ingredienser
- 225 ml vermicelli risnudler
- 475 ml kokt kylling, reker eller tofu
- 1 kopp strimlet kål
- ½ kopp strimlet gulrot
- 1 rød paprika, skåret i tynne skiver
- 1 engelsk agurk, skåret i skiver
- 2 vårløk, skåret i tynne skiver
- ½ kopp ristede peanøtter, grovhakket
- Valgfritt: 1 kopp tint edamame, skivet mango eller avokado
For sausen
- ½ kopp peanøttsmørpulver
- ¼ kopp vann
- 2 ss lavnatrium soyasaus
- 1 ss riseddik
- ½ - 1 ss chili-hvitløkssaus (sambal), bruk mindre hvis du er følsom for krydder
- 1 fedd hvitløk, hakket eller revet ingefær
- 2 ss koriander, finhakket
Fremgangsmåte
- Kok risnudler i henhold til pakkens anvisninger, sett til side for å avkjøle. Forbered alle grønnsaker.
- For å lage sausen, legg alle ingrediensene i en liten bolle og visp for å kombinere. Hvis det er for tykt, tilsett opptil 2 spiseskjeer vann.
- For å sette sammen bollen, legg risnudler og protein i bunnen av en bolle. Topp med grønnsaker etter ønske. Topp med peanøtter, hakket koriander og vårløk.
- Drypp 2 ss av sausen over bollen og server.
**Hvis du forbereder måltider, sett sammen bollen i en lufttett beholder separat fra sausen. Topp med sausen før du spiser.